vrijdag 20 april 2012

Donderdag 12 April

Met volle moed stonden we lekker vroeg op om zoveel mogelijk te genieten van deze lekkere rustige dag. We besloten eerst een ontbijtje te nemen in ons ‘resort’. Voor 2,5€ hadden we een lekker Westers ontbijt, jammie! Daarna gingen we een nieuw strandje ontdekken, eentje waar helemaal niemand zat en we dus de koning ter rijk waren. Er viel daar heel weinig te beleven, maar dat bekoorde ons helemaal op dat moment. Na enkele frisse duiken en wat ‘getam’ zagen we alweer zo rood als een tomaat (en toch hadden we onze voorzorgen genomen en ons mooi in de schaduw van de bomen gelegd).
Op het strand was 1 strandhut waar we gezellig hebben geluncht. Het valt toch enorm op hoe verschillend de prijzen hier zijn van de prijzen in Surin. Ik denk dat je hier 3 keer zoveel betaalt, zeer duidelijk dat ze profiteren van de toeristen! In Surin kan je bijvoorbeeld eten voor 40baht, 1€. In het Zuiden van Thailand eet je aan 150baht, 3,75€. Klinkt nog enorm weinig, maar ik moet toegeven dat wij al aan onze prijzen in Surin gewoon zijn en dan kijk je toch nog eens op als je ineens een 150 baht moet gaan betalen! Na onze heerlijke lunch besloten we eens iets actiefs te gaan doen, onze gastheer van het hotel had ons verteld dat er een waterval hier in de buurt zeker de moeite was. De keuze was dus zeer snel gemaakt. We betaalden 100baht (waar het voor Thaien maar 20baht was) en begonnen aan een kleine klim, op slippers! Het eerste open watertje dat we vonden, daar wouden we toch even pootje baden om te zien of ook hier de vissen aan ons lichaam zouden komen knabbelen. We verschoten enorm van de frisheid van het water. De zee is hier altijd enorm warm, maar door de stroming van de waterval was dit water lekker verfrissend. Na enkele minuutjes hier te vertoeven, gingen we door naar het eindpunt van onze bestemming. En wat een eindpunt! De waterval bestond uit 1 straal, je zou denken, niet echt speciaal, maar wat erbij hoorde maakte het helemaal af. Onderaan de waterval was een natuurlijk zwembad omgeven door rotsen. Er zaten enkele Thaien in te zwemmen en de rotsen op te klauteren om dan weer het water in te springen. Zoals wij echte avonturiers zijn, waagden wij ook een kans. Op de natte, glibberige stenen deden we ook een sprong in het water, wat een friste! Het was heerlijk om daar te zwemmen, en ik wou er echt helemaal niet meer uitkomen.


Helaas moesten we dat op een gegeven moment wel! Na dat heerlijke gevoel besloten we te gaan dineren op het strand. Ik blijf het zo zalig vinden, eten op het strand! Het doet me altijd denken aan de setting van een film. Na ons heerlijke maaltijd bleven we nog gezellig in een barretje op het strand drinken. Echt wel gezellig weer, grote zitzakken waarin je je languit kon leggen. Gezellig! Zoals je wel begrijpt, na vandaag waren we helemaal relaxed en konden we met een zalig gevoel ons bedje in kruipen, klaar voor de grote dag in Thailand!

Geen opmerkingen: